JG Multimix FWSporenelementen zijn chemische elementen waarvan de concentratie erg laag is (Van Dale: spoor = een zeer kleine hoeveelheid van iets). Deze zijn onderverdeeld in twee groepen; essentiële en niet-essentiële. Essentiële sporenelementen zijn nodig voor vele fysiologische en biochemische processen in planten, dieren, mensen en bacteriën. Sporenelementen spelen niet alleen een rol in biologische processen, maar dienen ook als katalysatoren om oxidatie- en reductiemechanismen in werking te stellen.

In de biochemie is een essentieel spoorelement een voedingselement dat in zeer kleine hoeveelheden nodig is voor een goede groei, ontwikkeling en fysiologie van het organisme. De voedingselementen of essentiële sporenelementen zijn die welke nodig zijn om vitale metabolische activiteiten in organismen uit te voeren. Met andere woorden, bacteriën hebben sporenelementen nodig om gezond te blijven. Daarom is het belangrijk om de gezondheid van de biologie in uw vergister te controleren. Met de hulp van biologen, experts in vergisting, kun je het digestaat analyseren om te ontdekken wat er ontbreekt in het biologisch systeem. Zie het als een bloedtest bij mensen... op basis van de resultaten zou een dokter je kunnen adviseren om bepaalde toevoegingen te nemen, bijvoorbeeld pillen, om je gezondheid te verbeteren... Een gezond dieet is in de meeste gevallen de beste oplossing, maar een vergister kan moeilijk volledig zijn eigen dieet kiezen. 

BiogasJG kan een op maat gemaakte oplossing met sporenelementen maken op basis van het advies van onze eigen bioloog of op basis van het advies van een ander. Wij zijn niet op de markt om te concurreren op biologische diensten zelf en wij zijn flexibel wat betreft waar het advies vandaan komt. De op maat gemaakte oplossingen worden op bestelling gemaakt.

Wij kunnen u ook onze eigen mengsels leveren voor bepaalde typen vergisters... U kunt dit zien als het nemen van een multivitaminecomplex uit uw drogisterij. Het is ons standaardmengsel voor een bepaald type toepassing, bijvoorbeeld voor een voedsel-afvalvergister, een vergister bij een afvalwaterzuiveringsinstallatie of een landbouwvergister, etc.

Wij leveren onze spoorelementen meestal in vloeibare vorm en in verpakkingen van jerrycans van 25 liter tot IBC's van 1000 liter.

Nieuws