Ontzwavelingsoplossingen die we aanbieden 

Als eerste bieden wij ijzergebaseerde additieven aan. IJzer additieven komen voornamelijk voor als poeders, met als werkzame stof ijzehydroxide of ijzeroxide (bijvoorbeeld FeO (Wüstite), Fe2O3 (Hematite), FeOOH (Goethite), e.a.), dat dan reageert met waterstofsulfide (H2S) in de vergister tijdens het anaerobische vergistingsprocess in vergisters die biogas produceren. Ons hoofdproducten zijn FeSfix en FeSfix-Red.

H2S dient verwijderd te worden van het gas in het geval dat het gas naar het net wordt gestuurd evenals in de situatie waarbij het biogas wordt omgezet in elektriciteit en warmte m.b.v. een WKK (Warmtekrachtkoppeling). Het H2S gas verzuurt het gas, waardoor de levensduur van de olie van de WKK en de apparaten in het algemeen wordt verkort. Het is ook bekend dat het H2S gas het methanogenese process, waarbij bacteriën methaan produceren, verstoort en dat het H2S gas een verbinding aangaat met kostbare sporeelementen die nodig zijn voor een gezonde biologie. Daarom is het van belang een ontzwavelingsproces te hebben waarbij de anaerobische bacteriën zich kunnen richten op de methaanproductie.

Vervoglens bieden wij ook "end-of-pipe" oplossingen aan, waarbij het gas gereinigd wordt van H2S en eventuele andere verontreinigingen. Dit kan zowel media zijn voor filters en scrubber systemen met  actief kool of metaaloxide, als ook volledige filter systemen met deze verschillende media. Het grote verschil met de additieven is dat deze oplossingen de verontreinigingen verwijderen als het (bio)gas al geproduceerd is. Het voordeel is dat deze apparaten gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan, of aangepast in, bestaande installaties, en dat in vele gevallen deze apparaten voor een extra veilighed zorgen of voor een laatste reinigingsstap dat robuster is dan de additieven in het hart van de biology.

Daarentegen bieden sommige van onze ontzwavelingsadditieven sporenelementen die de prestaties van de bacteriën verhogen en daarbij worden met additieven de problemen bij de bron aangepakt en niet aan het eind. De beste oplossing hangt af van vele verschillende factoren en vergister specifieke omstandigheden. En in vele gevallen bestaan deze oplossingen naast elkaar. We kunnen de voors en tegens met u bespreken in een vrijblijvend gesprek.
 

De IJzeradditieven

FeSfix 02

 

FeSfix is ons "oudste" ijzer product. Het is een zwart, nano poeder gebaseerd op ijzeroxide (FeO and Fe2O3) met 50% ijzer en van nature aanwezige sporenelementen. Daar waar het ijzeroxide reageert met het H2S in het digestaat tijdens de anaerobische vergisting, zorgen de sporenelementen voor een gezonde biologie en daarmee voor een verhoging van de methaanproductie. Bovenop de sporenelementen die van nature aanwezig zijn in FeSfix, kunnen wij ook alle vormen en mengsels van sporenelementen leveren indien gewenst. FeSfix wordt standaard geleverd in big bags van 1000 kg of in biologisch afbreekbare, papieren zakken van 25 kg. In overleg kunnen we ook andere verpakkingen leveren.

 

 

Voor de technische info, klikt u op de volgende links Technical Data Sheet FeSfix en MSDS FeSfix.

  

 

FeSfix Red

 

FeSfix-Red is een relatief nieuw product in onze portofolio. Het is een rood, bruin poeder met ongeveer twee derde Goethite (FeOOH) en een significant hoeveelheid Hematite (Fe2O3). Dit product bevat ook 50% ijzer, maar heeft een andere samenstelling. FeSfix-Red is wat reactiever, maar bevat geen sporenelementen zoals FeSfix. Dit kan ook een voordeel zijn in gevallen waarbij de sporenelementen anders worden gemanaged  of waar de sporenelement geen extra waarde toevoegen aan het process. Ook dit product kan worden geleverd in big bags van 1000 kg of in biologisch afbreekbare, papieren zakken van 25 kg.

  

 

 

Voor de technische info, klikt u op de volgende links Technical Data Sheet FeSfix-Red en MSDS FeSfix-Red.

  

 

De gezamenlijke voordelen van FeSfix en FeSfix-Red zijn:

  • Zwavel verlaat het systeem via het digestaat als ijzersulfide en is nuttig als zwavel meststof.
  • De sporen elementen zijn nu beter beschikbaar voor de bacterien om methaan te produceren.
  • Geen corrosieve effecten op beton en metale onderdelen in vergelijking met andere vloeibare ijzerproducten, zoals bijvoorbeeld ijzerchloride..
  • Relatief onschadelijke producten, die veilig en gemakkelijk te hanteren zijn. Met name in papieren zakken is er geen contact met het product..
  • Lage dosering vanwege het hoge ijzergehalte van 50% en geen verdunning van het digestaat. 

 

De filter media en scrubber systemen

Metalox Premium

 

Als behandeling van H2S met additieven in de vergister niet voldoende is en als er een relatief lage concentratie van H2S gewenst is, of als er een extra zekerheid en controle nodig is, dan kunnen "end-of-pipe" oplossingen aangeboden worden, zoals filter systemen die het H2S, of andere verontreinigingen, uit het gas verwijderen. BiogasJG kan volledige filtersystemen of droge gaswassers ("dry scrubbers") ontwerpen, of de filter media voor deze systemen aanbieden, zoals bijvoorbeeld actief kool of onze eigen Metalox. Metalox is een metaaloxide gebaseerd medium dat een reactie aangaat met H2S in plaats van adsorptie zoals bij actief kool. Metalox is goedkoper en, in veel gevallen (afhankelijk van de plaatselijke wetgeving), geen afval of ongevaarlijk afval. Metalox kan evenveel H2S verwijderen als actief kool. Omdat er een reactie plaats vindt in dit proces, wordt er water gevormd als reactieproduct. Water op zich is geen probleem voor Metalox, aanwezigheid van water verhoogt zelfs de reactiesnelheid. Het dient uiteraard wel verwijderd te worden uit het process.e drained from the system.

  

In die gevallen waarbij het lastig is het water te vewijderen, of in gevallen dat er ook andere verontreinigingen uit het gas verwijderd dienen te worden, kunnen actief kool of een combinatie van verschillende media gebruikt worden. BiogasJG kan het gamma hoogwaardige filtratieproducten van Puragen Activated Carbons aanbieden, waaronder de OxPure- en Filtracarb®-gamma's. De aangeboden kwaliteiten omvatten zuivere en geregenereerde koolstoffen, en zijn geschikt voor algemene lucht-behandeling/VOC-bestrijding, of meer gespecialiseerde geïmpregneerde koolstoffen voor waterstofsulfide- en ammoniakverwijdering. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen met uw biogaszuiveringsvereisten.

Voor de technische info, klikt u op de volgende links Info Metalox desulphurisation, Technical info Metalox and MSDS Metalox.

  

Met behulp van zijn partners, kan BiogasJG in principe elke oplossing bieden voor de uitdagingen waar u voor staat. Een impressie van bestaande systemen wordt hieronder getoond.

 

Scrubber system example 1

 

Scrubber system example 2

Nieuws